2η Τελετή απονομής διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της προσέγγιση CLIL 2019-2021

Στις 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η 2η Τελετή Απονομής Διακρίσεων  σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής εκπαίδευσης για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL (Content and Language Integrated Learning).

Την απονομή των διακρίσεων οργάνωσε το  Συντονιστικό Κέντρο CLIL το οποίο έχει ως κύριο στόχο την προώθηση και επέκταση της προσέγγισης CLIL στην Δημοτική και Προδημοτική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό οι διακρίσεις επιβραβεύουν τα σχολεία τα οποία παρουσιάζουν καλές πρακτικές κατά την εφαρμογή της προσέγγισης αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία της Κύπρου. Οι διακρίσεις απονέμονται ανά διετία συνυπολογίζοντας το έργο των σχολικών μονάδων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων τα οποία ανακοινώνονται στα σχολεία με εγκύκλιο.

Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ο οποίος και  απένειμε τις διακρίσεις. Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποίησε έκθεση με υλικό από τις δράσεις των βραβευθέντων σχολικών μονάδων.

Απονεμήθηκαν συνολικά διακρίσεις σε 53 σχολεία. 6 Δημοτικά Σχολεία και 11 Νηπιαγωγεία έλαβαν Χρυσή Διάκριση, 7 Δημοτικά Σχολεία και 2 Νηπιαγωγεία έλαβαν Αργυρή Διάκριση και 22 Δημοτικά Σχολεία και 5 Νηπιαγωγεία έλαβαν Χάλκινη Διάκριση.