Επιμορφωτικό Σεμινάριο Erasmus+ στη Μάλτα

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συντονιστικού Κέντρου CLIL ως Διαπιστευμένου Οργανισμού Erasmus+  μία εκπαιδευτικός προδημοτικής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιμορφωτικό σεμινάριο του ΕΤΙ - Executive Training Institute, στη Μάλτα, με τίτλο “CLIL-Practical Methodology for teachers working with CLIL” από τις 15 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2021.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση με τη διδασκαλία της προσέγγισης CLIL, η ανάπτυξη παιδαγωγικών και μεθοδολογικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της επίγνωσης των ακαδημαϊκών γλωσσικών λειτουργιών και της αλληλεξάρτησης της γλώσσας και της γνώσης. Παράλληλα το σεμινάριο στόχευε στην εξοικείωση με διάφορες πρακτικές δεξιότητες στην οργάνωση της διδασκαλίας με την προσέγγιση και στην ενίσχυση των διαπολιτισμικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου η εκπαιδευτικός δήλωσε: «Γνώρισα τις δυνατότητες που μου παρέχει η προσέγγιση CLIL και τώρα νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση στη διδασκαλία ενός γνωστικού αντικειμένου με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω παιδαγωγικά θέματα με τους συμμετέχοντες και να εντοπίσω ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα.»