Επιμορφωτικό Σεμινάριο Erasmus+ στη Μάλτα - Οκτώβριος 2022

Το πενθήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΕΤΙ - Executive Training Institute, με τίτλο “CLIL-Practical Methodology for teachers working with CLIL” παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικοί προδημοτικής εκπαίδευσης από τις 17 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2022 στη Μάλτα. Το σεμινάριο οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Συντονιστικού Κέντρου CLIL για το έργο Erasmus+ CLIL INCLUSIVE: ΜIGRANT CHILDREN IN CLIL CLASSES.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση με τη θεωρία για τη διδασκαλία της προσέγγισης CLIL, η ανάπτυξη παιδαγωγικών και μεθοδολογικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της επίγνωσης των ακαδημαϊκών γλωσσικών λειτουργιών και της αλληλεξάρτησης της γλώσσας και της γνώσης. Παράλληλα το σεμινάριο στόχευε στην εξοικείωση με διάφορες πρακτικές δεξιότητες στην οργάνωση μαθημάτων CLIL και στην ενίσχυση των διαπολιτισμικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν: «Πολύ ωφέλιμο σεμινάριο. Ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε να αναλογιστούμε τις δραστηριότητες και να συζητήσουμε σχετικά με τις δικές μας γνώσεις και δεξιότητες, την προσέγγισή μας στη διδασκαλία, τους μαθητές μας και την προσαρμογή του υλικού του μαθήματος στις καταστάσεις και τα πλαίσια διδασκαλίας και μάθησης.»