Εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης από το Πιεδμόντ, Ιταλία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Κύπρου (31/5-03/6/2022)

Έξι εκπαιδευτικοί Δημοτικής και δύο εκπαιδευτικοί Προσχολικής εκπαίδευσης από το Πιεδμόντ της Ιταλίας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη την οποία οργάνωσε το Συντονιστικό Κέντρο CLIL σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Κύπρου από τις 31 Μαΐου μέχρις τις 3 Ιουνίου 2022. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω της προσέγγισης CLIL στην Κύπρο και επιμόρφωση για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL.

Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχολεία και να παρακολουθήσουν μαθήματα CLIL σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα σε τάξεις νηπιαγωγείου και δημοτικού στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου, ενώ διαδραστικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο Συντονιστικό Κέντρο CLIL στη Λευκωσία.

Οι Ιταλίδες εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν τόσο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επίσκεψης όσο και την φιλοξενία τους στην Κύπρο με εξαιρετικά θετικά σχόλια.