Πραγματοποίηση εργαστηρίου με τίτλο “Games as tools in promoting an effective learning environment in Pre-Primary CLIL classrooms” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Συντονιστικό Κέντρο CLIL μετά από πρόσκληση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 14 Μαΐου 2022 εργαστήριο με τίτλο “Games as tools in promoting an effective learning environment in Pre-Primary CLIL classrooms” στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας του EAN (Εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο).

Η ημερίδα “Introducing English in pre-primary education: The EAN Project” υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτω από το Υποέργο 1 «Σχεδιασμός - Εποπτεία εφαρμογής του προγράμματος & δημιουργία επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού υλικού», του έργου ΕΑΝ.

Παράλληλα η ημερίδα βρισκόταν στο πλαίσιο των θεματικών εργαστηρίων του ISTAL 25 – “25th International Symposium on Theoretical and Applied Linguistics” το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τις 13 μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Το εργαστήριο είχε ως στόχο να παρουσιάσει τα παιχνίδια ως επιτυχημένη τεχνική- εργαλείο για την προώθηση της αποτελεσματικής μάθησης σε τάξεις CLIL στην προδημοτική εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επισκόπηση της σύγχρονης θεωρίας σχετικά με τη σημασία των παιχνιδιών στην προσχολική εκπαίδευση και να εξοικειωθούν με μια ποικιλία διαδραστικών παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται στην προσχολική εκπαίδευση σε τάξεις CLIL.